Cruyff Court

Het Cruyff Court aan de Parkweg is een voetbalveld met kunstgras. Op dit veld staat voetbal centraal, waarbij wordt gespeeld volgens de 14 regels van Cruijff. Deze regels staan op een bord op het Cruyff Court. Het Cruyff Court kan door iedereen vrij gebruikt worden. De gebruikers spelen vaak wedstrijdjes onder elkaar.

 

Sportcoaches

Op maandag- en donderdagavond van 18.30 uur - 21.30 uur zijn er Sportcoaches actief op het Cruyff Court. Op maandag zijn dat Yaser en Dairy en op donderdag Yaser en David. Zij begeleiden de wedstrijden en zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen. Zij gebruiken hierbij de 14 regels van Cruijff.

 

Cruyff Court Kampioenschappen 6 vs 6

Elk jaar organiseert de Cruyff Foundation de Cruyff Court Kampioenschappen 6 vs 6. Dit is een toernooi voor kinderen uit de groepen 7 en 8. De kinderen mogen zelf teams maken. De winnaar van de stadsfinale vertegenwoordigt Schiedam tijdens de kwartfinale. In 2012 haalde het Schiedamse team de landelijke finale in Amsterdam. Het team werd 3de van Nederland. Dit jaar is het team van Schiedam uitgeschakeld in de kwartfinale, die overigens voor de eerste keer is georganiseerd in Schiedam.

 

"Een van de 14 van Johan"

Sinds 13 maart 2013 is Ahmet Ufak  “een van de 14 van Johan", een ambassadeur van de Cruyff Foundation. Ahmet is aanmerking gekomen voor het ambassadeurschap omdat hij heeft meegedaan aan de landelijke finale van de Cruijff Court Kampioenschappen 6 tegen 6 in 2012. Zijn team werd derde van Nederland. Ahmet viel op door zijn positieve spel en goede prestaties. Als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation wil Ahmet meer kinderen uit de wijk aan het sporten en bewegen krijgen, onder andere op het Cruijff Court in Nieuwland.

 

Pagina nieuws

Nieuwe fotos op de website uit het jaar: 2010

Het Nieuwland foto archief is erg groot. Iedere keer vullen wij het fotoboek van de website Nieuwland aan met nieuwe foto’s.

 


Dit keer foto’s uit het jaar: 2010

Van: Jeffrey Davidsz

 

Het zijn de foto’s van:

In 2010 werd het Cruyff court aan de Parkweg aangelegd. Voorafgaand aan de bouw werd er intensief overleg met bewoners, jongeren en netwerkpartners, zodat er een breed draagvlak ontstond voor de plannen.

 

Klik links op foto van het fotoboek of op onderstaande link.

Kies het jaar van het fotoboek. Veel  plezier met het bekijken van de foto’s

------>-------->------>-------->

Fotoboek Nieuwland Schiedam


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld