Nieuwbouw project Het Kwartet

                                             

 

Stedelijk wonen in een prachtige omgeving, aan de rand van het historische stadscentrum van Nieuwland Schiedam, wordt het project met eengezinswoningen “Het Kwartet” gerealiseerd.

Koopprijzen vanaf € 208.500,- Huurprijzen vanaf € 658,-

 

Wonen

Het project omvat 72 eengezinswoningen. Alle woningen hebben een tuin met berging.

Het project wordt in 2 fases gebouwd. De bouw van de 1e fase is gerealiseerd en in september 2012, opgeleverd aan de nieuwe bewoners. De verkoop van de 2e fase is in volle gang. De woningen van “Het Kwartet” worden gebouwd volgens een door BAM Woningbouw ontwikkeld gestandaardiseerd bouwproces. Groot voordeel van deze bouwmethode is dat de bouwtijd aanzienlijk verkort wordt terwijl de kwaliteit gegarandeerd blijft. In Het Kwartet worden naast de koopwoningen ook huurwoningen gerealiseerd. De tussenwoningen gelegen aan de Noordvestsingel (blok 1) en Burg. Honnerlage Gretelaan (blok 8) worden na de oplevering verhuurd door Woonplus Schiedam. De woningen krijgen dezelfde uitstraling als de koopwoningen.

 

Functioneel of traditioneel

De koopwoningen hoekwoning type A en D worden uitgevoerd met 3 volledige woonlagen en een plat dak. De huurwoningen tussenwoning type A en D worden uitgevoerd met 2 ½ woonlaag en een halve kap aan de achterzijde. De koopwoningen hoek- en tussenwoning type B en C worden uitgevoerd met 3 woonlagen en een kap. De kopwoningen onderscheiden zich van de tussenwoningen door de kop- en/of zijgevelinvulling. Voor alle koopwoningen geldt dat u diverse opties krijgt om de woning een eigen gebruik en karakter te geven en eventueel nu of in de toekomst uit te breiden.

 

Standaard inrichting

Woonplus heeft er voor gekozen om de standaard keukeninrichting te voorzien van een moderne kookplaat, afzuigkap, spoelbak en een ruime bovenkast. De keukenopstelling is van een hoogwaardige kwaliteit. Voor alle koopwoningen geldt dat u zelf een keuze kunt maken uit diverse fronten, wandtegels en aanrechtbladen. De keuken is optioneel uit te breiden met kasten en keukenapparatuur. Ook voor de badkamer geldt een ruime keuze binnen de standaard afwerking. De badkamer wordt uitgevoerd inclusief een tweede toilet.

 

Altijd een plekje 'in de buurt'

De bij het project behorende buitenruimte wordt door de gemeente Schiedam opnieuw ingericht (bestrating en groenvoorzieningen). Bovendien komen er meer parkeerplaatsen waardoor er voor de bewoners van “Het Kwartet” voldoende parkeergelegenheid aanwezig is.

Bovendien bestaat ook de mogelijkheid om een stallingsplaats te kopen of te huren in de op loopafstand gelegen parkeergarage aan het Burgemeester Honnerlage Gretepad.

Voor meer informatie:  www. hetkwartetschiedam.nl

 

*De Inruilgarantie geldt alleen voor aankoop van een eengezinswoning in de 2e fase van het Kwartet, bouwnummers 52 t/m 68. Vraag naar de voorwaarden.

 

Pagina nieuws

De laatste woningen vh Kwartet zijn opgeleverd

Door Jeffrey Davidsz, 15-07-2014

Op 3 juli 2014 werden de laatste woningen  van het bouwproject  “het Kwartet”  opgeleverd aan de laatste 2 huurders.  Hiermee is tijdperk van na de Kartonnagefabriek eindelijk afgerond.

 

Leerlingen van groep 8 van basisschool Het Meesterwerk hebben in het kader van “interesse voor Techniek” een maquette van de woningen gemaakt. Deze maquette werd onthuld door wethouder Mario Stam en Woonplus directeur-bestuurder Bob Venhuizen

 


Lees meer »

Oplevering laatste woningen van het Kwartet

Door Jeffrey Davidsz, 24-06-2014

Op 3 juli 2014 worden de laatste woningen  van het bouwproject  “het Kwartet”  opgeleverd aan de laatste huurders. Om 11:00 uur start het programma.

 

Leerlingen van groep 8 van basisschool Het Meesterwerk hebben in het kader van “interesse voor Techniek” een maquette van de woningen gemaakt. Zij zijn hiervoor enkele keren op de bouwplaats geweest en hebben kunnen zien hoe de woningen gebouwd werden.

 

Deze maquette zal om 11:40 uur worden onthuld door wethouder Mario Stam en Woonplus directeur-bestuurder Bob Venhuizen.  Samen met de leerlingen, ouders, bouwers, nieuwe bewoners en belangstellenden zullen we dit project feestelijk afronden.

 


Lees meer »

27 woningen Het Kwartet in Nieuwland

Door Jeffrey Davidsz, 06-05-2014

 

In de wijk Nieuwland bouwt Woonplus op dit moment 27 ruime eengezinswoningen. Het is de laatste fase van het project 'Het Kwartet' . De afgelopen jaren zijn op het terrein van de voormalige kartonnagefabriek 45 eengezinswoningen gerealiseerd voorde verkoop en de verhuur. Vanaf eind 2014 worden de laatste 27 eengezinswoningen voor de verhuur in het sociale huursegment opgeleverd en hiermee wordt het project 'Het Kwartet' afgerond.

 


Lees meer »

Bouw 27 huureengezinswoningen Het Kwartet.

door Jeffrey Davidsz, 9-12-2013

 

Het project het Kwartet gaat zijn laatste fase met de bouw van 27 eengezinswoningen. De 9 koopeengezinswoningen uit fase 2 zijn inmiddels aan de kopers opgeleverd. Hiermee wordt het project het Kwartet afgerond. Oplevering in de zomer van 2014.

 


Lees meer »

Eerste paal geslagen voor 9 woningen Het Kwartet

Door Jeffrey Davidsz, 22-3-2013 

 

Op woensdag 22 mei 2013 werd door wethouder Arie Wijten de eerste paal geslagen voor de bouw van 9 eengezinswoningen in het bouwplan het Kwartet. Ondanks de huidige crisis is het toch gelukt om deze 9 eengezinswoningen te verkopen. Daarom kunnen deze eengezinswoningen worden gebouwd. Tijdens het slaan van de eerste paal waren er ook enkele kopers aanwezig. Wij heten deze nieuwe bewoners van Nieuwland dan ook welkom in de wijk.

 

Meer foto’s staan in het Foto Album Jaar 2013


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld