Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken

Organisatie

Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) is een landelijk platform waarbinnen bewoners samenwerken om de leefbaarheid in hun wijk te vergroten. De vereniging bestaat uit een platform van 70 bewoners, een bestuur en een secretariaat.

 

 Activiteiten

Het LSA ondersteunt bewoners die hun wijk leuker en leefbaarder willen maken. Dit doen we door bijeenkomsten te organiseren, projecten uit te voeren en publicaties uit te brengen.

 

Missie

Het bewonersplatform wil de betrokkenheid van bewoners bij de leefbaarheid in hun wijk stimuleren en vergroten én de positie van bewoners als samenwerkingspartners en initiatiefnemers versterken. Zonder bewoners komt er weinig terecht van alle overheidsplannen en -projecten in de aandachtswijken. Bewoners zijn deskundig en weten wat er nodig is om hun wijken leefbaarder te maken.

 

Financiering

Het LSA ontvangt subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast betalen verschillende partijen mee aan projecten en activiteiten zoals; gemeenten, woningcorporaties, het fonds Werken aan Wonen van Aedes, de Nationale Postcode Loterij en de provincies.

 

Platform

Het platform is het hart van het LSA. Het zijn actieve bewoners uit heel Nederland die samenkomen om activiteiten en projecten te bespreken en te plannen. Het platform bestaat uit ruim 75 bewoners, afkomstig uit de 31 gemeenten die onder het grotestedenbeleid vallen* en uit de 40 plus wijken**. De leden zijn actief in hun eigen wijk en ze kennen de plaatselijke situatie goed. Ze zijn met instemming van de eigen organisatie lid van het platform. Het platform vergadert minimaal vier keer per jaar. Hier vindt u een lijst met alle platformleden.

 

Lid worden

Actieve wijkbewoners uit de 31 grote steden en de 40 plus wijken zijn welkom om het platform te versterken. Heeft u interesse om lid te worden van ons platform, bel dan naar Thijs van Mierlo:

030-231.75.11 of mail naar thijs@lsabewoners.nl. Wij zijn bijzonder geïnteresseerd in actieve bewoners uit de steden waar wij nog geen vertegenwoordiging hebben. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het heeft veel voordelen om lid te zijn van het LSA Bewonersplatform. Als lid wordt u goed op de hoogte gehouden van de landelijke ontwikkelingen. U komt direct in contact met politici, en kunt meehelpen druk uit te oefenen op het Rijksbeleid. Samen staan we sterk.

 

 

Contact

LSA - Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken

Oudkerkhof 13b, 3512 GH Utrecht

Telefoonnummer: 030-2317511

E-mail: lsa@lsabewoners.nl

Website: www.lsabewoners.nl

 

Pagina nieuws

Politiek debat: Maak je punt - Uitnodiging

door Jeffrey Davidsz, tekst LSA, 31-01-2017

Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners  (LSA) organiseert op vrijdag 17 februari tussen 13:15 en 17:00 een debat tussen Tweede Kamerleden en actieve bewoners. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam debatteren we over onder meer: eigenaarschap, wijkagenten, buurtrechten, zorg, radicalisering, bezuinigingen en zelfbeheer van buurthuizen.

 

Titel: Politiek debat: Maak je punt!
Datum: vrijdag 17 februari 2017
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Tijd: 13.15 uur tot 17.00 uur


Kosten: gratis

Aanmelden en meer info:   www.lsabewoners.nl/politiek-debat-maak-punt


Lees meer »

Nieuwe fotos op de website uit het jaar: 2010

Het Nieuwland foto archief is erg groot. Iedere keer vullen wij het fotoboek van de website Nieuwland aan met nieuwe foto’s.

Dit keer foto’s uit het jaar: 2010

Van: Jeffrey Davidsz

 

Het zijn de foto’s van:

Elk organiseert het LSA (Landelijk Platform Actieve bewoners) een LSA dag. Op 27 februari 2010

was een onderdeel van die dag gepland in Nieuwland. Bewoners uit heel Nederland kwamen in Nieuwland Schiedam in de keuken kijken, hoe de zaken in Nieuwland werden aangepakt.

 

 

Klik links op foto van het fotoboek of op onderstaande link.

Kies het jaar van het fotoboek. Veel  plezier met het bekijken van de foto’s

------>-------->------>-------->

Fotoboek Nieuwland Schiedam


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld