Kleurrijk Nieuwland

 

Kleurrijk Nieuwland

Zo kleurrijk als het logo van de wijk Nieuwland, zo kleurrijk zijn de bewoners van deze wijk. In Nieuwland is een initiatief gestart om al die kleuren te organiseren in het project; Kleurrijk Nieuwland.

 

Wat doet Kleurrijk Nieuwland ?

Kleurrijk Nieuwland probeert het positieve te halen uit alle organisaties die bezig zijn met een bepaalde cultuur, de zogenaamde zelforganisaties. Ook andere culturele of religieuze organisaties willen wij hierin betrekken. Kleurrijk Nieuwland probeert te verbinden en te borgen.

 

Waarom Kleurrijk Nieuwland ?

Tussen de verschillende culturen in de wijk is er veel onbekendheid over elkaars activiteiten. Dat vinden wij jammer. Door meer samenwerking en communicatie zouden die activiteiten veel beter van de grond komen.

 

Bemoeit Kleurrijk Nieuwland zich met die (zelf) organisaties ?

Neen, Kleurrijk Nieuwland zorgt alleen dat die organisaties bij elkaar komen, om zo een verbinding te krijgen tussen de verschillende groepen. Natuurlijk hopen wij dat de verschillende organisaties meer gaan organiseren en dat zij die activiteiten dan openstellen voor andere culturen.

 

Hoe dan?

Kleurrijk Nieuwland verzorgt 4 a 5 keer per jaar een bijeenkomst, waar alle organisaties die aangesloten zijn bij Kleurrijk Nieuwland een afgevaardigde kunnen sturen. Op die bijeenkomst delen wij de agenda’s en komende thema’s. Zo hopen wij dat meer bewoners aan die activiteiten kunnen deelnemen.

 

Is dat het?

Neen, Kleurrijk Nieuwland is ook een vraagbaak voor die organisaties. Kleurrijk Nieuwland helpt met raad en daad maar de organisaties die aangesloten zijn bij Kleurrijk Nieuwland moeten zelf aan de slag.

 

Vragen ???  mail ons: nieuwlandschiedam@gmail.com

 

 

Pagina nieuws

Aanstaande zaterdag 26-3, Lentefeest in Nieuwland

Door Jeffrey Davidsz, 21-3-2016

 

Op 26 maart organiseert het Vluchtelingenwerk in samenwerking met SWS en het WOT Nieuwland een Lentefeest op het Dreesplein.

 

We gaan het begin van de Lente vieren.

 

Er is een programma van muziek, zang en dans. Ook zijn er Poëzie voordrachten.

 

Het Lente feest duurt van 14.00-17.00 uur en  de toegang is gratis.

 


Lees meer »

Nowrouz, het Iraans Nieuwjaar

Door Jeffrey Davidsz, 16-02-2016

 

 

Stichting Walenjack organiseert op zaterdag 19 maart Nowrouz, het Iraans Nieuwjaar

 

Toegang 8 euro p/p, kinderen tot 10 jaar gratis. Kaarten via het Wijkcentrum Dreesplein

 

Er zijn diverse optredens, zoals het Bridge Ensemble, Dj Arsalan en een Danceact van Haji Firooz .

 

U bent van harte welkom op dit feest van het nieuwe jaar.

 


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld