Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding is de bestrijding van ongedierte, insecten en plaagdieren.

 

Kakkerlakken

Kakkerlakken verspreiden bacteriën, schimmels en ziektekiemen, planten zich snel voort en verspreiden zich gemakkelijk. Sommige mensen hebben een allergie voor stoffen die vrijkomen uit uitwerpselen en dode dieren. Verder scheiden kakkerlakken een onaangename, enigszins muskusachtige geur af. Dat zijn voldoende redenen om bij de eerste de beste kakkerlak tot bestrijding over te gaan.

 

Muizen

Muizen kunnen schadelijk zijn voor uw woning, ziekten overbrengen en de voorraadkast vervuilen. Reden genoeg om ze uit de woning te weren. Dat kan zonder het milieu te belasten.

 

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes komen veel voor in woningen. Zoek bij overlast eerst uit om welk van de twee het gaat. Het zilvervisje doet meestal weinig kwaad, maar het papiervisje kan veel schade aanrichten. Zilvervisjes en papiervisjes zijn kruipende, zilverachtig glanzende insecten. Ze lijken op elkaar, maar verschillen in hun voorkeur voor specifieke temperatuur en vochtigheid. Papiervisjes kunnen veel schade veroorzaken in warme, goed geïsoleerde woningen terwijl de aanwezigheid van zilvervisjes wijst op vochtige plekken in huis.

 

Mieren

Dreigen mieren zich in huis te nestelen, pak ze dan grondig aan om te voorkomen dat ze ziekten overdragen. Lokdoosjes met chemische bestrijdingsmiddelen tegen mieren, belasten het milieu weinig. Sommige andere middelen zijn wel giftig, ook voor andere dieren en mensen. Zuinig gebruik is dus verstandig. Afval van mierenlokdozen en spuitbussen, horen thuis bij het klein chemisch afval.

 

Wespen

Ontdekt u een wespennest in de maanden juli t/m oktober dan is het niet verstandig om dit wespennest zelf te bestrijden. Het wespennest is dan dermate groot dat de kans aanwezig is dat u wordt gestoken omdat de wespen het wespennest zullen verdedigen.

 

Ratten

Wanneer u ratten signaleert, dan kunt u dit direct bij Irado melden.

 

Vlooien

Vlooien veroorzaken vooral bij katten en honden veel overlast. De meeste middelen om deze insecten te bestrijden zijn schadelijk voor het milieu. Het is daarom belangrijk een plaag te voorkomen. Dat kan eenvoudig door preventieve maatregelen te treffen. Vlooien zijn hardnekkige plaagdieren. Ze bezorgen hond en kat jeuk en irritatie. Vlooien brengen soms ook infecties over, zoals de kattenkrabziekte, een lymfeaandoening. Verder veroorzaken vlooien lintworminfecties. De vlosoorten die op de huisdieren voorkomen kunnen niet op mensen overleven, maar soms doen deze insecten wel een proefbeet.

 

Bestrijding

In Schiedam wordt ongedierte bestreden door Irado. Voor meldingen, klachten en vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur terecht bij de Klantenservice van Irado, tel. 010-262 10 00 of per e-mail info@irado.nl. Sommige ongedierte zult u zelf moeten bestrijden.

 

 

Nieuwland in beeld