Nieuwbouw Project Over Het Water

Nieuwbouw project:  Over Het Water

Over het Water is een geheel nieuwe woonwijk in Nieuwland Schiedam. De wijk wordt omringd door water en vormt hiermee een apart gebied aan de rand van Schiedam met aan de ene kant het historisch centrum en aan de andere kant het Beatrixpark. De wijk biedt volop ruimte voor kinderen om er te spelen en te ontdekken. De eerste fase van Over het Water met 56 eengezinswoningen en 36 appartementen is in december 2011 gerealiseerd. De voorbereiding voor de start van de tweede fase is op dit moment in volle gang.

 

Ontwerp tweede fase Over het Water

Het eerste woonblok waarmee we starten ligt ten oosten van de Parkweg. In dit blok komen eengezinswoningen met een oppervlakte vanaf circa 118 m2. De richtprijs van de woningen ligt tussen € 225.000 en € 270.000 v.o.n. De woningen krijgen allemaal een eigen achtertuin.

 

 

In 2013 is bekend geworden dat het gebied Over het Water 2 niet door Woonplus Schiedam ontwikkeld gaat worden.

De ontwikkeling van dit gebied is door andere partijen overgenomen.

 

Voor meer informatie wordt u verwezen naar:  http://www.nieuwland-schiedam.nl/overhetwater2

 

 

Pagina nieuws

Woonplus Schiedam stopt met Over het Water

 

door: Jeffrey Davidsz, 4-2-2013

 

Woonplus Schiedam trekt zich terug uit nieuwbouwproject Over het Water. De ontwikkelingen op de woningmarkt en de onduidelijkheid over de financiële gevolgen van het regeerakkoord voor woningcorporaties dwingen Woonplus om zeer terughoudend te zijn met het doen van nieuwe investeringen.

 

De vooruitzichten op de uitwerking van de kabinetsplannen geven te veel onzekerheden om Over het Water voort te zetten.

 


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld