Politie

Politie Bureau district Schiedam, 

wijkteam Nieuwland

Bijdorpplein 1

3118 JE Schiedam.
 

Contact:

Telefoon spoed 112
Verdachte situatie: 112

Geen spoed: 0900-8844

Opsporings Tiplijn: 0800-6070

Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

De wijk Nieuwland heeft twee wijkagenten: 

 

 

Dhr. Ferry Lockhorst

Nieuwland Zuid-West
Nieuwland ten zuiden van de Burg. Van Haarenlaan en ten westen van de Nieuwe Damlaan inclusief het gebied van de Joh. de Wittsingel.
 

 

gebied:

van Hogendorpstraat e.o, Troelstralaan e.o, Wibautplein e.o, van de Tempelstraat e.o, Heemkerkstraat e.o, Stulemeijerlaan, Joh. de Wittsingel e.o, enz
 

 

 

 

Dhr. Dennis Vahstal

Nieuwland Oost

Nieuwland ten oosten van de Nieuwe Damlaan tot aan de Schie.

 

gebied:

Tienhovenstraat e.o, Meesterstraat e.o, Dreesplein e.o, Mgr. Nolenslaan Schuttersveld e.o, Schiehart, Delflandseweg, Hollandiahof, enz.

 

 

 

 

Pagina nieuws

Voorstellen nieuwe wijkagent Dennis Vahstal

Door Jeffrey Davidsz, 30-5-2017

 

In Nieuwland is een nieuwe wijkagent actief, zijn naam is Dennis Vahstal. Dennis Vahstal is niet onbekend  in Schiedam  want zijn vorige werkgebied was de Woudhoek. Wellicht heeft u de nieuwe wijkagent al in Nieuwland zien rond lopen want Dennis Vahstal is al enkele weken actief.

 

Het werkgebied van Dennis Vahstal wordt Nieuwland Oost, alles ten oosten van de Nieuwe Damlaan tot aan de Schie. Het gebied Johan de Wittsingel valt hier niet onder want die gaat naar de andere wijkagent in Nieuwland Fer Lockhorst.

 

Aad van Vliet, de vorige wijkagent van dit gebied heeft promotie gekregen en daardoor ook andere werkzaamheden, hij wordt dus door Dennis Vahstal vervangen.

 

Wij wensen Dennis Vahstal heel veel succes in Nieuwland.

 


Lees meer »

Wijziging indeling Buurtagenten Nieuwland

Door Jeffrey Davidsz, 12-11-2014

 

Angelique vd Heuvel, de buurtagent  van Nieuwland Noord is een andere functie binnen de politieorganisatie gaan bekleden.

 

Angelique wordt vervangen door Rein Hendriks, geen onbekende voor Nieuwland want hij is al geruime tijd werkzaam in de wijk. Zijn nieuwe gebied is nu Nieuwland-Noord, tussen de Nieuwe Damlaan/’s-Gravelandseweg/BM van Haarenlaan en het spoor.

 

U kunt Rein Hendriks volgen via zijn twitteraccount:  @RA_Hendriks

 


Lees meer »

Roadshow Veiligheid 9 april Wibautplein

Door Jeffrey Davidsz, 8 april 2014

 

Veiligheid blijft een belangrijk onderwerp voor de leefbaarheid in de wijken. In het kader van het project focus woninginbraken wordt op woensdag 9 april een Roadshow Veiligheid georganiseerd op het Wibautplein in Nieuwland. Kom langs als u meer wilt weten over veiligheid in en om uw woning.

 


Lees meer »

Start Project Focus Woninginbraken

 

Door Jeffrey Davidsz, 9-2-2014

Op maandag 10 februari 2014 zal burgemeester C. Lamers het project focus woninginbraken van start laten gaan. In de maanden februari tot en met juni 2014 zal er in bepaalde gebieden in Nieuwland extra aandacht zijn voor het voorkomen van woninginbraken. De actie start met een bijeenkomst voor de pers in de 5 molens.


Lees meer »

Politie bekeurt overlastgevers

door: Jeffrey Davidsz, bron gemeente, 4-6-2013

 

Agenten bekeurden vrijdagavond zes mannen omdat ze overlast veroorzaakten in de wijk Nieuwland. Vier van hen werden ook aangehouden. Aanleiding van de actie zijn klachten van winkeliers, bezoekers en omwonenden. Agenten controleerden vrijdagavond 31 met, in samenwerking met de RET, met name op het gebruik van alcohol en drugs in de openbare ruimten.

 

In totaal ontvingen zes personen een bekeuring voor onder andere openbare dronkenschap en onnodig geluidsoverlast veroorzaken. Vier van hen werden ook aangehouden. Zo dronk een 54-jarige man uit Rotterdam op de Mgr. Nolenslaan in het openbaar alcohol. Een  41-jarige man uit Schiedam deed hetzelfde op het Dr. Willem Dreesplein, net als een 65-jarige Schiedammer op de Parkweg. Een 45-jarige Schiedammer was dronken en werd aangehouden op het Nieuwlandplein.

 

 


Lees meer »

Succesvolle actie tegen overlast in Nieuwland

Op vrijdag 31 mei 2013 werd er een succesvolle actie gehouden om overlast in Nieuwland tegen te gaan. Lees verder voor de resultaten.


Lees meer »

Getuigen aanrijding Laan v Spieringshoek gezocht

door Ad Willemen

 

Op dinsdag 26 maart 2013 omstreeks 07.50 uur vond er een aanrijding plaats op de Laan van Spieringshoek. De politie zoekt getuigen. 


Lees meer »

Afscheid van wijkteamchef Ad Willemen

Ad Willemen, het boegbeeld van het wijkteam Nieuwland heeft onlangs afscheid genomen. 

 


Lees meer »

Politie actief op Twitter

Ook de politie is actief op Twitter met verschillende accounts.

 


Lees meer »

Bijeenkomst Overvalpreventie Senioren.

Door Jeffrey Davidsz, 28-11-2012

 

De gemeente Schiedam organiseert samen met de politie Rotterdam Rijnmond een preventie bijeenkomst voor ouderen. U krijgt hier adviezen om het risico slachtoffer te worden van babbeltruc, inbraak of woningoverval te verminderen.

 

Datum : Vrijdag 7 december 2012

Tijd: 13:30 - 15:00 uur

Locatie: Ontmoetingscentrum de 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818

Deelname is gratis.


Lees meer »

Horeca controle op de Parkweg

 

door: Jeffrey Davidsz

De politie heeft samen met de gemeente en andere diensten, een horecacontrole gehouden op de Parkweg.

Dit naar aanleiding van overlastklachten van omwonenden.


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld