Projecten in Nieuwland

Onder dit hoofdstuk staan de volgende onderwerpen:

Buurtpreventie

Film Nieuwland

Nieuwland Festival - Life

Nieuwland Life 2012

Nieuwland Festival 2013

Nieuwland Life 2014

Nieuwland Festival 2015

Samen Buurten

Het Speeleiland

Nieuwland Meets Oost

Wijk Sportvereniging

De Buurtstenen

Het Puttertje

Speelterrein Wibautplein

Buurtkanjers

Promotieteam Nieuwland

Nieuwland Helpt

Kleding en Huisraadbank

Serious Ambtenaar

Pagina nieuws

Schiedam vangt vluchtelingen op

Door Jeffrey Davidsz, tekst gemeente Schiedam, 13-1-2016

 

Het college heeft op 12 januari 2016 de gemeenteraad een voorstel gestuurd over de kleinschalige opvang van 50 vluchtelingen met een verblijfsvergunning op één locatie in Schiedam. Hiervoor wordt dit voorjaar een oud schoolgebouw aan de Willem Passtoorsstraat in Nieuwland geschikt gemaakt.

 

Het is de eerste uitkomst van het doorlopende onderzoek naar de mogelijkheid vluchtelingen in Schiedam op te vangen en een bijdrage te leveren aan het verlichten van de humanitaire tragedie.

 

Het gaat om gezinnen, stellen en alleenstaanden. Schiedam helpt mee om deze mensen, vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben en wachten op definitieve huisvesting in ons land, versneld op te vangen.

 

Deze vergunninghouders zijn mensen die Schiedam toch al zou opvangen; ze komen nu eerder, in een sobere huisvesting. Zo ontstaat er ruimte in de bestaande AZC’s in andere gemeenten voor vluchtelingen zonder status en kan er een eind komen aan het telkens verplaatsen van mensen.

 

 

 


Lees meer »

Auto voor de vrijwilligers Nieuwland

Door Jeffrey Davidsz, 22-01-2014.

 

Op donderdag 22 september 2014 overhandigde Wethouder Mario Stam de sleutels van de bedrijfsauto voor Nieuwland aan vrijwilligster Mary van de kledingbank.

 

Dat is ook precies het doel waarvoor de auto gebruikt gaat worden. Het zeulen met kleding en huisraad is voorbij want alles kan opgehaald worden.  Heel trots zijn de vrijwilligers van Nieuwland met deze nieuwe aanwinst.

 


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld