Basisscholen

Welkom op de scholenpagina

De gemeente Schiedam wil graag meer gemengde buurtscholen en vindt het belangrijk dat kinderen in hun eigen buurt naar school kunnen gaan. Hiermee zorgen we ervoor dat de scholen een afspiegeling zijn van de buurt waar de school staat. Op deze pagina vindt u meer informatie over de scholen bij u in de buurt. Alle actuele informatie vindt u op de websites van de verschillende scholen.

 

Basisscholen

 

Basisschool ’t Meesterwerk

KBS ‘t Meesterwerk
De Meesterstraat 40
3119 PJ Schiedam
Tel: 010 – 4736787
E-mail: admin@tmeesterwek.net
Directeur: dhr. Ton Claassens
Adjunctdirecteur: dhr. Steef Engering
www.tmeesterwerk.net

 

‘t Meesterwerk is een katholieke basisschool die valt onder het SIKO-bestuur (Stichting Interconfessioneel en Katholiek Onderwijs). ‘t Meesterwerk is een brede school waar wordt gewerkt met dagarrangementen. Na schooltijd kunnen de kinderen tot 16.30 uur meedoen aan verlengde schooldagactiviteiten op het gebied van kunstzinnige vorming en sport (in samenwerking met stichting NAR). De kinderen kunnen ook gebruikmaken van naschoolse opvang, via stichting Mundo.
De school heeft in haar gebouw een peuterspeelzaal voor kinderen vanaf 2,5 jaar

 

Basisschool Ababil

Basisschool Ababil
Piersonstraat 33
3119 RG Schiedam
Tel: 010 – 4716562
Fax: 010 – 4490409
E-mail: info@ababil.nl
Directeur: dhr. Mohamed Talbi
www.ababil.nl
 

Ababil is een islamitische basisschool die valt onder het bestuur van de Stichting
Islamitisch College. Het is een brede school waar gewerkt wordt met een continurooster. Dit betekent dat de kinderen tussen de middag met elkaar op school eten en spelen. Na schooltijd kunnen de kinderen deelnemen aan naschoolse opvang via stichting Academica. De school heeft twee peutergroepen. Kinderen uit de peuterspeelzaal stromen door naar Ababil.

 

Basisschool Het Startblok

OBS Het Startblok
Burg. van Haarenlaan 871
3119 GD Schiedam
Tel: 010 - 4737889
E-mail: info@hetstartblok.net
Directeur: dhr. Walter Konings
Adjunct-directeur: dhr. Kees Bol
www.hetstartblokschiedam.nl
 

Het Startblok is een openbare basisschool die valt onder de Stichting Primo Schiedam.Het Startblok is een brede school. Omdat de school een continurooster heeft, blijven de kinderen tussen de middag op school over. De kinderen kunnen gebruikmaken van voor- en naschoolse opvang. Deze opvang wordt georganiseerd door Startkids, een samenwerkingsverband van Het Startblok en KomKids. De school heeft in haar gebouw een peuterspeelzaal voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

 

Basisschool De Taaltuin

OBS De Taaltuin
Thorbeckesingel 2
3118 RW Schiedam
Tel: 010 - 4709641
E-mail: info@detaaltuin.net
Directeur: mevr. Betty van Dam
www.detaaltuin.net
 

De Taaltuin is een openbare basisschool die valt onder de Stichting Primo Schiedam.
De Taaltuin is een brede school. De school heeft een continurooster; tussen de middag lunchen de kinderen op school. De kinderen kunnen na schooltijd gebruikmaken van naschoolse opvang via stichting Mundo en KomKids.
De school heeft in haar gebouw een peuterspeelzaal voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

 

Basisschool De Wieken 1

CBS De Wieken 1
De Wildestraat 65
3119 PL Schiedam
Tel: 010 - 4738570
Fax: 010 - 4731876
E-mail: info@bs-de-wieken.nl
Directeur: mevr. Saskia Mak
Teamleider: mevr. Linda de Vries
www.bs-de-wieken.nl

 

De Wieken is een christelijke basisschool die onderdeel uitmaakt van de Vereniging PCPO (Vereniging voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs). De Wieken is een brede school. De school heeft een continurooster, de kinderen kunnen na schooltijd gebruikmaken van de naschoolse opvang op de Wiekenkids, via stichting KomKids. Daarnaast kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar ook via KomKids naar de peuterspeelzaal.

 

Nieuwland in beeld