SCIV Culturele vereniging

SCIV

Het SCIV is een social en culturele Islamitische vereniging. De vereniging biedt tal van verschillende activiteiten aan de bezoekers. Het SCIV richt zich naar verschillende leeftijdsgroepen.

 

Het SCIV is verdeeld in verschillende takken om de achterban beter te bedienen. De afdelingen zijn; Jongeren afdeling, vrouwen afdeling en de educatieve afdelingen. De verenging bereikt wekelijks 400 kinderen, die deelnemen aan verschillende activiteiten, 150 jongeren tussen de 15-23 jaar en 700 volwassene bezoekers.

 

Geopend van ma t/m zondag vanaf 10.00 tot 21.00 uur.

 

Adres SCIV

Dr. Schaepmansingel 5, 3118 XH Schiedam. Vanaf Metro Troelstralaan hoeft u maar 100m te lopen

 

 

De voorzitter

Ustadh Zekeriya Budak is in Nederland geboren en getogen met Arabische wortels in Turkije. Nadat hij het voortgezet onderwijs had afgerond in Nederland, is hij naar Syrië vertrokken om een  studie te volgen. Daar heeft hij vier jaar gestudeerd aan het al-Furqaan Instituut

 

Islamitisch geestelijke verzorger

Ustadh Zekeriya Budak werkt sinds 1998 als Islamitisch geestelijke verzorger. Daarnaast is hij vier jaar voorzitter geweest van de Islamitische Jongerenvereniging Ayasofya te Rotterdam.  Ook is hij drie jaar voorzitter geweest van SPIOR (Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond). Vervolgens is de ustadh twee jaar verantwoordelijk geweest voor het Onderwijsinstituut van het SCIV

 

Islamcolor

Hij heeft samen met een aantal vrienden het bekende Islam Color (www.islamcolor.nl) opgericht en is verantwoordelijk voor de religieuze afdeling daarvan. Onder de vlag van Islam Color geeft ustadh Zekeriya Budak wekelijks lezingen in Schiedam. Ustadh Budak spreekt Arabisch, Turks, Nederlands, Engels en Duits.

 

 

 

 

Pagina nieuws

OPEN DAG moskee Dr. Schaepmansingel zondag 7-5

Door Jeffrey Xavier, 3-5-2017

 

Graag nodigen wij u uit voor de OPEN DAG van onze moskee zondag 7 mei van 15.00 – 18.00 uur.

Het adres is Dr. Schaepmansingel 5 in Schiedam Nieuwland.

 

Tijdens deze dag opent de moskee letterlijk haar deuren en kunt u een beeld krijgen van de activiteiten die in de moskee plaatsvinden. Ook kunt u in contact komen met een aantal vrijwilligers, meedoen met leuke workshops en een rondleiding krijgen. Uiteraard sluiten wij deze dag af met een hapje en een drankje.

 

Mocht u aan deze dag willen deelnemen, dan kunt u zich inschrijven via sciv@live.nl

Graag het vriendelijke verzoek om uw naam en leeftijd te vermelden; indien relevant ook uw organisatie.


Lees meer »

Moslimjongeren stelden zich voor en deelden rozen

Door Jeffrey Xavier, 1-5-2017

 

Op zaterdag 29 april van 12.00 - 16.00 uur deelden Moslimjongeren  rozen uit op het plein van het Land Van Belofte in het centrum van Schiedam.

 

Dit deden zij  om persoonlijk contact te leggen met andere Schiedammers door gesprekken aan te gaan, ontmoetingen te laten plaatsvinden en positieve ervaringen te creëren. Door het directe en persoonlijke contact met onze medeburgers op te zoeken, hopen zij  barrières op te heffen en bruggen te bouwen.

 

Het is simpelweg een aanbod om elkaar beter te leren kennen. Zij willen de drempel tot contact verlagen, het gesprek opzoeken, ons voorstellen evenals vele leuke mensen leren kennen. In feite gaat het erom dat we empathie kunnen creëren en dat we naar elkaar kunnen glimlachen.


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld