Stichting Mooi Werk

De pagina wordt momenteel ontwikkeld

 

Pagina nieuws

Kunstroute door Nieuwland op 27 oktober

Iets wat de cultuurscouts al jarenlang doen is het organiseren van kunstfietsroutes door Schiedamse wijken. De perfecte manier om je buurt, wijk en stad beter te leren kennen. Want hoe vaak loop of fiets jij niet gedachteloos langs kunstwerken in de openbare ruimte? In Nieuwland staat een nieuwe route op het programma.


Lees meer »

Hoe drink jij je koffie?

Door  Eveline Lamphen, 17-8-2017

 

Hoe drink jij je koffie? is een project van Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, in samenwerking met de cultuurscouts van Mooi Werk.

 

Koffie drinken doen we bijna allemaal, maar iedere cultuur doet dat op haar eigen manier. Dat geldt ook voor eten, feestvieren, herdenken en kunst maken.  Het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond heeft het initiatief genomen om een herdenkingsmonument voor de wijk te realiseren. Een plek voor alle culturen om stil te zijn bij bijzondere momenten.

 

Het ACCR en de cultuurscouts nodigen je uit om mee te denken over een nieuw kunstwerk voor de wijk Nieuwland. Als startpunt van dit project organiseren zij voor alle belangstellenden uit de wijk uit voor een informatief, maar vooral lekker diner op donderdag 31 augustus. De chefkok is Maher al Sabbagh, die een meester is in het serveren van verschillende gerechten uit alle windstreken. Tegelijkertijd wordt stilgestaan bij wat in verschillende culturen belangrijk is als het gaat over rituelen, herdenkingen en tradities. Op deze avond zullen Nieuwlanders de eerste fragmenten van de wijkmusical ‘Typisch Nieuwland’ presenteren.

 

Het diner is het startpunt van het project 'Hoe drink jij je koffie?'. In september zal een kunstroute door de wijk worden georganiseerd. En er staat er een lezing door Hans Luiten op het programma, met als centrale vraag: waarover verbaas jij je in een andere cultuur?

 

Diner is op 31 augustus van 17.30-20.30 uur in het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, Albardastraat 67, Schiedam.  Opgeven: post@stichtingmooiwerk.nl of  010-273 47 80 of vul een inschrijfformulier in via: www.cultuurscouts.stichtingmooiwerk.nl

 


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld