Dock Schiedam

Dock Schiedam is in Nieuwland op vele plekken actief. Met een vertegenwoordiging van het wijkwerk, jongerenwerk, kinderwerk en peuterwerk is Dock overal aanwezig in de wijk. Ook projecten als het Puttertje, het OKC, Samen Doen, het Speeleiland hebben een vaste plek in de wijk.
 
Naast ons basisaanbod werken we veel samen met andere organisaties die actief zijn in de wijk. Nieuwland kent een sterk netwerk waarin de Gemeente Schiedam, Woonplus, opbouwwerk, politie, bewonersorganisatie, Stichting Multicultureel Schiedam, de scholen en vele anderen vertegenwoordigd zijn; samen met bewoners en organisaties zetten we ons in om de leefbaarheid te bevorderen.
We streven er naar om steeds meer bewoners initiatieven te laten nemen waarmee ze kunnen laten zien dat ze trots zijn op hun wijk, en dat zij graag meewerken aan de leefbaarheid en sociale cohesie in Nieuwland.
Naar die actieve bewoners zijn wij altijd op zoek; ook binnen het wijkcentrum is hun inzet onontbeerlijk. Voelt u zich betrokken bij uw wijk en heeft u wat tijd over, loop eens binnen om de mogelijkheden van vrijwilligerswerk met een van onze medewerkers te bespreken.

Naast ons reguliere aanbod is het voor andere organisaties altijd mogelijk om de beschikbare ruimten in het wijkcentrum te gebruiken voor bijvoorbeeld wijkactiviteiten of vergaderingen. Heeft u hier belangstelling voor dan kunt u contact opnemen met de wijkwerker.
Ook kunt u als organisatie, vereniging, school enz. activiteiten of cursussen inkopen voor uw doelgroep. Ziet u geen programma-onderdelen in ons aanbod die bij uw doelstellingen passen? Wij hebben volop deskundigheid in huis om samen met u een passend aanbod te ontwikkelen.

Kortom, u bent welkom in Wijkcentrum Dreesplein!

 

Kijk voor activiteiten in de agenda op deze site of op www.dock.nl 

 

Wijkcentrum Dreesplein
Dr. Willem Dreesplein 2
3119 CW Schiedam
tel: 010 - 473 86 71
fax: 010 - 426 22 11
 

Pagina nieuws

Iftar Maaltijd

Uitnodiging iftar-dialoog bijenkomst 17 juni 2017 Wij willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan de iftar-maaltijd en dialoog bijenkomst op 17 juni a.s. deze avond wordt georganiseerd door Stichting Multicultureel Schiedam, Dock en het WOT Nieuwland.
Lees meer »

Food Festival op het Dreesplein

Door Christine Pauw, 2-3-2017

 

Op 27 augustus 2017 organiseert Stichting Epah in samenwerking met Dock Dreesplein voor het 6e jaar een kleurrijk Food Festival op het Willem Dreesplein

 

Op deze dag kunnen Schiedammers uit alle culturen hun kunsten laten zien op culinair gebied, ook zullen er de hele dag optredens zijn van zang en dansgroepen en is er een leuk kinderprogramma.

 


Lees meer »

SWS Welzijn verder als DOCK

 

                                                                                                                                                                


Lees meer »

Computer Hulp

Bewoners van Nieuwland kunnen vanaf heden op maandag van 16.00-18.00 uur en op donderdag van 12.00-16.00 uur terecht in het Wijkcentrum Dreesplein om gebruik te maken van een computer en internet,


Lees meer »

Zin in een gezellige middag?

Op zondag 13 maart organiseren de vrijwilligers van het Wijkcentrum Dreesplein weer een gezellige middag voor senioren, het Shanty koor Albatros zal weer een "meezing" optreden verzorgen, in de pauze kunt u meedoen aan een gratis bingo.

Ook zal er een heerlijke High Tea geserveerd worden.

De kosten voor deze middag zijn €1,50, graag  even opgeven bij het Wijkcentrum of via telefoonnummer 0104738671


Lees meer »

Nieuwjaars Ontbijt op 5 januari

Dit jaar slaan we het Kerstwijkontbijt een keer over  en organiseren wij een Nieuwjaars ontbijt op dinsdag 5 januari van 10.00-12.00 uur in het Wijk Centrum Dreesplein, wij hopen vele bewoners en netwerk partners te zien.

U kunt zich opgeven voor dit ontbijt aan de kleine balie van het Wijkcentrum, wij vragen 1 euro als bijdrage voor dit ontbijt,  de opbrengst gaat naar een goed doel.


Lees meer »

Gezellige kerst activiteit op het Dreesplein

Op zaterdag 12 december organiseren de vrijwilligers van Nieuwland weer hun jaarlijkse kerstactiviteit op het Dreesplein


Lees meer »

Speeltuin weer geopend!

 

door Christine Pauw, 30-03-2015

 

Op zondag 29 maart is de speeltuin weer geopend voor alle kinderen uit West en Nieuwland, de officiële handeling werd verricht door wethouder Patricia van Aken, nu nog een lekker voorjaarszonnetje! 


Lees meer »

Cobi van Pelt 90 jaar!

Cobi van Pelt is al jaren actief als vrijwilligster in Nieuwland, de laatste jaren is zij als gastvrouw in het Puttertje te vinden, deze week mocht zij haar 90e verjaardag vieren, hoe bijzonder is dit, 90 jaar en nog steeds vrijwillig actief in de wijk!.

Cobi van harte gefeliciteerd, en we hopen  jou nog heel lang in de wijk te mogen hebben.


Lees meer »

Popkoor Pleasure 5 jaar!

door Christine Pauw , 22-02-2015

 

In februari 2010 is Popkoor Pleasure opgericht, de start werd gefinancierd dmv een bewonersbudget

 

Denk u nu, zo'n koor is wel iets voor mij, iedere woensdagavond van 19.30-21.30 uur repeteren ze in het Wijkcentrum Dreesplein


Lees meer »

Boottocht voor Senioren op 11 april

Op 11 april wordt weer de jaarlijkse boottocht georganiseerd, door vele vrijwilligers, deze boottocht is bedoeld voor senioren welke weinig sociale contacten hebben, en die weinig of geen uitstapjes kunnen maken.


Lees meer »

Kledingbank Nieuwland

door Christine Pauw, 22-2-2015

 

In juli 2014 opende de kledingbank Nieuwland haar deuren in de aula van het voormalige Lentiz College aan de Nolenslaan 99b, nu 7 maanden later hebben al 187 Schiedamse gezinnen een pasje.

 

Naast kleding is hier ook een spullenbank gevestigd waar u allerlei soorten huisraad kunt vinden.


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld