Basisschool 't Meesterwerk

De katholieke basisschool 't Meesterwerk staat aan de Meesterstraat in de wijk Nieuwland.

De school kent een hoofdgebouw en een direct achter de school gelegen dependance. Het hoofdgebouw dateert uit 1994 en is in 2005 uitgebreid met een nieuw gedeelte. De dependance achter het hoofdgebouw heeft twee lokalen. In totaal zijn er 16 schoollokalen, diverse ruimtes o.a. voor remedial teaching, een speelzaal (die tevens dienst kan doen als gemeenschapsruimte), een kleuter gewennings-zwembad, een gymzaal, een Service Plus Punt (schoolbibliotheek), een ouderkamer die vorig schooljaar verder uitgebreid is, een ruime speelplaats, een atletiekbaantje en een sportveld. En van de 16 lokalen is in gebruik voor Peuter + van 't Meesterwerk.

Door het Brede Wijkschool concept is er veel contact met andere scholen en diverse instanties binnen de wijk. Door mee te doen in wijknetwerken, contacten met het Wijkcentrum, de voor- en naschoolse opvang. inburgerings- en taalcursussen levert de school een bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk. De school heeft sinds september 2008 een dagindeling volgens het bioritme van de kinderen. In samenwerking met de Kinderopvang Mundo bieden wij dag arrangementen aan. Ook kennen wij een verlengde schooltijd. Voor meer informatie hierover kunt u naar de website van de school: www.tmeesterwerk.net , of bellen naar 010-473.67.87.

Pagina nieuws

Voor Antilliaanse ouders

door; webbeheerder, 3-2-2015

 

Vanaf januari2015 is er op de basisschool 't Meesterwerk een TANCHI

 

De Tanchi is een Antilliaanse vrouw die werkzaam is bij Stichting Aanzet. Deze organisatie ondersteunt ouders en kinderen op het gebied van opvoeding en educatie


Lees meer »

Dansspektakel basisschool Het Meesterwerk

Door Ton Claassens, 8-7-2014

 

Op dinsdag 15 juli sluit bassischool ’t Meesterwerk dansend het school jaar af. Het dansen op basis van een thema is de over de jaren heen een traditie geworden.

 

De afgelopen weken hebben de kinderen tussen de middag flink geoefend. Ze zijn begeleid door dansdocenten van sportcentrum Club Fit.

 

Dit jaar is gekozen voor het thema “SO YOU THINK YOU CAN DANCE” . We verwachten dat alle groepen er een super feest van gaan maken. Graag nodigen wij u uit om een kijkje te komen nemen. U bent van harte welkom op het schoolplein van ’t Meesterwerk aan De Meesterstraat 40.

 

Er wordt gestart om 13:45 uur. De verwachte eindtijd is om 15:15 uur.

Dansspektakel Meesterwerk

 


Lees meer »

Vragen over wonen in de Wooncursus

Door Jeffrey Davidsz, 05-05-2014

 

Wonen is zo van zelfsprekend voor veel mensen maar soms zijn er toch vragen over verschillende facetten van het wonen. Die vragen worden nu beantwoord in de Wooncursus.

 

De eerstvolgende cursus start op donderdag 15 mei 2014 op basisschool het Meesterwerk. Opgeven bij Sarab Hamel, tel. 010-4736787.

 

Deelname is gratis.

 


Lees meer »

Opening schoolplein 14 bij het Meesterwerk

Door Jeffrey Davidsz, 28-04-2014

 

Op woensdag 14 mei wordt bij basisschool Het Meesterwerk Schoolplein 14 geopend.

 

Een “Schoolplein14” levert een positieve bijdrage aan het samen wonen en samen spelen in de wijk door bewegen te stimuleren en waarden als fair play en teamspirit te bevorderen.

 

Wethouder Gouweleeuw zal om 10:00 uur de opening verrichten.

 


Lees meer »

De nationale voorleesdagen zijn gestart.

Door Jeffrey Davidsz, 28-01-2014.

 

Wethouder Wijten heeft voorgelezen aan kinderen van groep 3 van basisschool het Meesterwerk in het kader van de Nationale voorleesdagen.

 

 

 


Lees meer »

Komst onderwijsdelegatie Zuid-Afrika 27 mrt 2012

 Wethouder Mario Stam van Onderwijs zal een delegatie ontvangen uit Zuid Afrikaanse townshipschool op dinsdagmorgen 27 maart 2012 om 8.30 op basisschool ‘ t Meesterwerk te Schiedam


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld