Woonworkshops in Nieuwland

 

Woonplus organiseert in Nieuwland een Woonworkshop over alle facetten die met het wonen te maken hebben. Vele nieuwe bewoners maar ook bewoners die al enkele jaren in de wijk wonen, hebben vaak nog steeds met vragen over ventileren, isoleren, onderhoud, omgaan met je buren, enz. Natuurlijk zijn er verschillende folders over deze onderwerpen maar taal en daarmee een duidelijke praktijk uitleg, is toch vaak een probleem. Deze folders zijn vaak alleen in het Nederlands geschreven, dit vanuit praktische overwegingen, maar het gevolg is dat daarmee niet altijd het doel wordt bereikt.

 

Op de "beursvloer" bijeenkomst van MacBrandersstad ontstond een gesprek met Yver Ulker en Sarab Hamel van basisschool het Meesterwerk, zij hadden vragen van ouders hadden over vergelijkbare onderwerpen. Yver en Sarab waren bereid om tijdens de uitleg, de vertaling te doen naar de ouders die het niet begrepen. Op 4-6-2013 is de eerste brainstorm geweest hoe de ochtend opgezet zou kunnen worden, welke onderwerpen aan bod moesten komen en hoe het verder uitgewerkt kan worden. Op het vervolgoverleg op 12 juni 2013 is ook een opzichter van Woonplus aangeschoven en is de (tryout) bijeenkomst definitief gemaakt.

 

Op 25 juni 2013 is de eerste bijeenkomst geweest, Jeffrey Davidsz heeft samen met opzichter Denis Sala de presentatie geven, Dennis Sala nam de technische vragen voor zijn rekening en Jeffrey Davidsz de algemene vragen over het wonen. Sarab Hamel coördineerde de ochtend en deed de vertaling. Zo’n 15 bewoners waren op deze eerste ochtend afgekomen. Aan de ontspannen sfeer was te merken dat de aanpak goed aansloeg bij de bewoners. De presentatie begon met een uitleg over ventileren en onderhoud aan de woning. Al snel werden er ook veel vragen gesteld over het toewijzingsbeleid en over de kachel, geiser en asbest. De ochtend ging zo snel dat de presentatie niet binnen afgesproken tijd afgemaakt kon worden. Met de 15 bewoners is afgesproken om na de vakantie een vervolg bijeenkomst te organiseren.

 

 Wilt u meer informatie over de Woonworkshops neemt u dan contact op met Sarab Hamel: 010-473.67.87 of Jeffrey Davidsz: 06-20.44.86.21

 

Pagina nieuws

Vragen over wonen in de Woonworkshop

Door Jeffrey Davidsz, 21-1-2016

 

Wonen is zo van zelfsprekend voor veel mensen maar soms zijn er toch vragen over verschillende facetten van het wonen. Heeft u bijvoorbeeld nog vragen over ventileren, woonverzekeringen of onderhoud.

 

Die vragen worden nu beantwoord in de Woonworkshop.

 

De eerstvolgende cursus start op donderdag: 28-1-2016 op basisschool het Meesterwerk.

De terugkomdag is op donderdag: 11-2-2016. U bent van harte welkom.

 

Gaarne vooraf opgeven bij Sarab Hamel of Yver Ulker, tel. 010-4736787. Deelname is gratis.


Lees meer »

Wie wil er meespelen in onze woonfilmpjes

door Jeffrey Davidsz, 12-2-2015

 

Woonplus maakt Woonworkshopfilmpjes om bewoners over bepaalde onderwerpen met betrekking tot wonen beter te informeren. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals: ventileren, omgaan met je buren, opleveren van de woning, enz.

 

Wij zoeken vrijwilligers die ons daarbij willen helpen. Lijkt het u leuk om in onze woonworkshopfilmpjes mee te spelen geef u dan op bij ons, de filmpjes worden gemaakt door LOOK TV.

 


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld