Yarden Beukenhof

Yarden Beukenhof

Aan de rand van Nieuwland, in een groene, bosrijke omgeving, ligt Yarden Crematorium en Begraafplaats Beukenhof. Dankzij de warme kleuren en smaakvol meubilair heeft het interieur een prettige uitstraling. Dat maakt Beukenhof tot een aangename plek, waar nabestaanden in alle rust afscheid kunt nemen.

 

Mogelijkheden

Het draait om uw wensen

In onze dienstverlening richt Yarden zich volledig op u en uw specifieke wensen. Dat komt niet alleen tot uiting in de mogelijkheden van het gebouw, maar ook en vooral in de betrokkenheid en van de medewerkers. Zo probeert Yarden het moeilijke moment waarop u gebruik zult maken van de dienstverlening, zo aangenaam mogelijk te maken. Hieronder vindt u een impressie van de mogelijkheden op het crematorium.

 

Informatiecentrum op Beukenhof

De voormalige uitvaart & nagedachteniswinkel op Begraafplaats en Crematorium Beukenhof is vanaf nu ingericht als informatiecentrum. Iedereen kan er terecht voor vragen over afscheid, begrafenis of crematie. Het informatiecentrum is op werkdagen geopend van 9.30 tot 16.30 uur. Er worden ook regelmatig rondleidingen georganiseerd. Bekijk de agenda voor eerstvolgende rondleiding of andere activiteiten.

 

"Nabestaanden hebben na een plechtigheid soms vragen over hun eigen afscheid of hun uitvaartverzekering. Hiervoor is het informatiecentrum geopend. Nu kunnen de bezoekers meteen langslopen en hun vraag aan een van onze collega’s stellen", aldus Henk Kroon, locatiemanager Beukenhof bij Yarden.

 

Herdenkingsmonument Schiedamse militairen

Bij 'de muur des tijds' op Begraafplaats Beukenhof staat een herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de overleden militairen uit Schiedam in Korea en het voormalig Nederlands-Indië. Het monument bestaat uit 10 bronzen platen met daarop de namen van overleden Schiedamse militairen en mensen in reliëf, waarvan het aantal steeds verder afneemt. Het is ontworpen door kunstenares Ella van de Ven. Op het herdenkingsmonument staat: Gedenk in uw gedachten dat zij hun leven gaven En ver van hun verwanten in den vreemde zijn begraven.

 

Contact met Yarden

Telefoon

Algemeen: 0800 1292

Bij overlijden: 0800 8192

Vanuit buitenland: +31 88 927 3927

 

Dagelijks beantwoorden de uitvaartspecialisten van Yarden tientallen vragen. Vragen over alles rond overlijden (crematie of begrafenis), maar ook over Yarden Vereniging, uw uitvaartverzekering of Mijn Yarden. Heeft u behoefte aan meer informatie? Bel dan de klantenservice: 0800 1292.

 

Meer informatie:

Yarden Beukenhof

 

Adres:

Burgemeester van Haarenlaan 1450, 3118 GR Schiedam

 

Pagina nieuws

Liefde is sterker dan de dood

Door Jeffrey Davidsz, tekst Henk Kroon, 3-2-2016

 

Yarden Beukenhof opent deuren op Valentijnsdag

Nederlanders nemen te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Achterblijvers gunnen zichzelf niet de ruimte om goed afscheid te nemen. Dit heeft grote impact op hun verdere leven.

 

Yarden crematorium en begraafplaats Beukenhof organiseert daarom op Valentijnsdag (zondag 14 februari) een herinneringsbijeenkomst om mensen de gelegenheid te geven stil te staan bij dit verlies en gemis. Hierbij staat het thema ‘Liefde is sterker dan de dood’ centraal.

 

Programma:

          Om 11.00 uur ontvangt Yarden Beukenhof u graag in de aula voor een herdenkingsdienst met mooie verhalen, gedichten, lichtjesceremonie en passende muziek. U ontvangt van Yarden Beukenhof een roos als nagedachtenis.

          Hierna is er een ontmoeting in de koffiekamer voor een kopje koffie of thee met wat lekkers.

          Daarna heeft u de mogelijkheid om de graf, urnenlocatie of strooiveld te bezoeken.

          Ook kunt u voor een informeel samenzijn terecht in De Koffiehoek.

 

Yarden Beukenhof ontvangt graag vooraf per e-mail de namen van de dierbare(n) die moeten worden voorgelezen tijdens de herdenkingsdienst op zondag 14 februari om 11.00.

e-mail: cre.beukenhof@yarden.nl of bel met 088 - 927 2250.

 


Lees meer »

Vrijwilligers gezocht bij Yarden Beukenhof

Door Jeffrey Davidsz, tekst Henk Kroon, 25-1-2016

 

Yarden Beukenhof heeft aan de voorzijde van het park een Koffiehoek in te ingericht voor mensen die te vroeg zijn, van veraf moeten komen of voor de gast die gewoon om een plaatje met een van onze gastdames verlegen zit.

 

Deze Koffiehoek is opnieuw ingericht, sober maar netjes en wordt gerund door vrijwilligers. Men kan terecht voor koffie, thee, fris, koek, snoep, bloemen of kaarsen maar ook het toilet wordt door hun netjes gehouden.

 

Men streeft ernaar om de bezetting de gehele week van 11.00-16.00 geregeld te krijgen maar helaas lukt dit nog niet, met name de weekend dagen is een issue omdat ook vrijwilligers sociale verplichtingen hebben.

 

 

Daarom zoekt Yarden Beukenhof extra vrijwilligers bij voorkeur uit Nieuwland. Heeft u wat tijd over en lijkt het u leuk om binnen het team Yarden met de koffiehoek te ondersteunen, neem dan contact op Henk Kroon of  Ellie Nooteboom , tel. 088-927.22.50.


Lees meer »

 

Nieuwland in beeld